Helgen snart slut

Känner mig lite ensam här i soffan. Danne har legat till sängs hela dagen. Inte det att han mår dåligt efter går dagen, utan han har blivit magsjuk. Bara och hoppas på att vi andra klarar oss. Blir nog att krypa ner och sova hos Wille inatt.

Lånade en bild från Hanna 
på mig och Marre när vi var på Palace




Lyckad fest igår

Marres 25- års fest blev en riktigt lyckad kväll. Kvällen började med fotbollsbrännboll och stafetttävling i att spotta gelegrodor längst. Alla var på bra och glatt humör. Vi fick alla även ett varsit kort som vi inte skulle visa för någon. Där det stod div. saker som vi skulle säga eller göra under kvällen.





Vilken pingla.
Bra att fylla år ibland hon fick en massa fina saker.



Linda, Beata och Vickan




  Vilken snygging



Bröderna Larsson



Drog oss vidare ner till Palace och fortsatte där. Tack alla mina vänner för en hel lyckad kväll.
Dessvärre är jag inte lika pigg idag.
Jag och Wille gick och hyrde en film förut Mamma mu blev det så vi har suttit i soffan och myst hela dagen.


Lördag

Har precis ätis en god frukost, ganska ovanligt att vi äter så sent här hemma brukar va runt 7 -7.30 i vanliga fall och att alla är hemma. Så det var så mysigt att bara sitta och ta det lungt dricka en kopp kaffe läsa tidningen. Och lungt hade vi det för Liam sover och Wille är ute och leker.

Igår kväll när barnen hade somnat så såg vi på män som hatar kvinnor.
Har ni inte sett den så måste ni göra det, var den bästa svenska film jag har sett. Jag satt som fastklistrad i soffan rörde nog knappt en fina.





Nu ska vi ut på en promenad snart om vi får med oss Wille..


Full fart hela dagen

Som sagt i förmiddags gick ja och syrran bort till hageby och kollade in den nya HM butiken och dom 100 första fick ett presentkort på 200kr så vi fick ett varsit är ju inte helt fel. Riktigt fin butik. Var bara att gå hem och slänga i sig lite mat, sen var det dags att hämta Wille på dagis. När Danne kom hem drog vi ner på stan och kollade in syrran som har frack vecka. Så dom marcherade längs Drottningatan.




Snygg blondin







O lilla jag.

Vi tog en runda genom staden, köpte en skjorta och en slips till Älskling och det blev uppskattat..
Drog oss vidare och la oss i ett varsit solarium. Nu ska vi äta lite glass och krypa upp i soffan sen blir det att krypa ner i sängen och tänka på morgondagen.


Torsdag

Känner mig faktisk utvilad idag det är inte varje dag som man vaknar och känner att man är pigg fick sova till 07.00 kan bero på att Wille låg i sin säng och titta på Tv istället för att komma in och väcka Liam. Han mår hur bra som helst idag så det var nog något han hade ätit på dagis kanske. Han var pigg och glad imorse och ville inte vara hemma han skulle till dagis så vi gick lite tidigare idag, för på torsdagar har dom sång samling i hela huset så jag och Liam var oxå med. Han bara älskar när man sjunger. Nu ska jag ut på en promenad får se om jag avslutar med att gå och titta på nya HM butiken som öppnar i hageby idag.

Ha en bra dag

Kunde ju varit bättre.

Har haft en mysig förmiddag med Liam när Wille var på dagis, vi förberedde lite middag till kvällen stod och stekte biffar medans Liam satt och titta på.





Tog sedan en promenad passade på när det slutat att regna. Gick och hämta Wille och han klagar på att han har ont i magen, tänkte att han hat väl ätit något konstigt. När vi kommer hem ber han mej snällt om att få en sån där tablett som man stoppar in i rumpan, då förstår jag att han har ont. Han lägger sig i soffan och somnar. Emelie och Robin kommer hit på en fika, jätte kul att se er saknar er redan.
Wille vaknar och säger att magvärken har försvunnit så han ville åka iväg med pappa, men dom kom inte så långt för han kalva ner hela bilen. Så jag hoppas hoppas att det inte är magsjuka..

Så det blev inga biffar med potatis här till middag vi gjorde oss en varsin sandwis och det var himlans gott det oxå.


Så nu hoppas jag att min lilla älskling får sova inatt och att han mår bra imorgon.

Regnet bara öser ner

Idag kommer det bli en riktig mys dag så himla skönt att krypa upp i soffan och bara mysa. Och regnet bara öser ner. Har precis varit borta på dagis och lämnat Wille. Och Liam ligger och sover, så nu sitter jag med en kopp kaffe och datorn i knät och TV4 nyhetsmorgon i bakgrunden. Snart dax att börja tänka på att barnen ska ha höst jackor, någon som sett något bra någon stans.

Tisdag

Då börjar den här dagen lida mot sitt slut. Medans Wille var på dagis i förmiddags så åkte jag och Nathalie och storhandla. Skönt när det är på fyllt i kylen. Farmor kom och hälsade på oss efter jobbet. Hade lagat lasagne till middag. Nu ligger hon uppe hos Wille och läser bok, i hopp om att han ska somna, brukar aldrig vara några konstigheter.






Barnen har världens bästa farmor och jag den bästa svärmor, tack för en trevlig kväll...

Måndag

Marre och Agnes har precis varit här dom hade med sig jätte god pastagratäng som vi åt till lunch. Bra med vänner som kommer med mat till än. Nästa gång fixar vi lunchen. Idag när Danne kommer hem ska jag försöka ta mig ner till stan och uträtta lite saker. Se om jag hittar något roligt att ha på mig på Marres fest på lördag.


Slapp söndag

Har bara varit hemma idag och inte gjort många knop, Linda och melker kom förbi en sväng förut på en fika.
Danne har varit iväg och jobbat hela dagen så när han kom hem förut tog vi oss ut på en promenad, hamnade till slut vid en lekpark, och det var uppskattat av båda barnen. Liam gungade oxå.















Nu har pappa och sanni varit här en sväng.. Synd att helgerna går så himla fort.


Kräftskiva

Igår fyllde Dannes brors barn Kalle 13 år, och det firades med kräftskiva. En mycket trevlig kväll med mat, dryck och mycket skratt. Tyvärr glömde jag ju kameran hemma vilket var synd hade blivit en hel det roliga bilder annars. Tog några bilder innan vi åkte.














Bjuder på en gamal bild på mig när vi var på fest förra året. Vi körde denna lek/sång igår för er som gjort den vet att det är inte lätt att hålla alla saker på plats och sjunga på samma gång.
Man ligger ju nästan dubbel vikt av skratt.



Ha nu en bra Söndag..



Mys kväll

Igår så hade vi en barnfri kväll, var så himla skönt och välbehövligt. Åt en god middag på St. George (heter det så) I vilket fall så var maten jätte god. Drog oss vidare och tog en sväng genom marknaden i regnet, och avslutade med att gå på bio och se Sommaren med Göran.



Ni som inte sett den, gå och se den, kändes som jag skrattade igenom hela filmen.

Vad skönt det var sen att få sova en hel natt, sov inte så länge för kl. 10 var vi och hämta barnen igen. Åkte då ut till babyproffsen och köpte en hopp gunga till Liam (eller ett flygplan).









Blev kanon bra..

Nu ska vi snart göra oss i ordning ska åka till Dannes bror på kräftskiva.



Fredag

Nu sitter jag här och väntar på att darling ska komma hem, Liam sover och Wille somna oxå en liten stund. Båda mina killar ska sova hos farmor o Lasse inatt. Vi har inte riktigt bestämt vad vi ska göra om vi bara ska vara hemma och tat lungt eller om vi ska gå på bio eller not. Blir en lugn kväll i alla fall.
I förmiddags åkte jag och barnen och Maria och Agnes in till staden för att gå en sväng på marknaden. Är ju inte så mycket att ha men kul att strosa igenom i alla fall.
Köpte mig en ny plattång idag, var välbehövligt.




Ha en bra fredags kväll nu



Torsdag

En ny dag, och inte ett moln på himlen. Börjar att piggna till efter 2 koppar kaffe. Känner att det där med att få sova nu för tiden det är ju bara att glömma. Ska snart bort med Wille till dagis, sen ska jag till BVC med lill skrutten, ska bli kul att se hur mycket han har vuxit under sommaren.
Ha en bra dag och njut av det fina vädret.

En sväng till Ikea

Imorse gick det betydligt bättre att lämna Wille på dagis, känns skönt. Åkte till Ikea med Natta efter.
Tog en runda på Ikano fick med mig lite hem. Ett par skor o en tröja till Wille och ett par skor o en tröja till mig oxå.
Som vanligt när man är där blev det en lunch inne på Ikea. Handlade en nya matta till övervåningen, hade en stor svart ryamatta innan som inte alls gjorde sig bra där. Blev både ljusare och luftigare.



En baby på vift.





Snyggaste frisyren.





Nu ska jag gå och fixa lite mat..



Ingen bra start på dagen.

Blev inte direkt som jag trodde imorse när jag skulle lämna Wille på dagis, han tyckte det skulle bli jätte kul att gå dit och träffa alla. Han gick och satte på sig hjälmen och satte sig på cyckeln. Men när jag väl låste dörren och vi skulle gå i väg så brast det. Han börja stor gråta, han ville inte vara på dagis, han grät hela vägen bort, och när vi kom in blev det ju inte bättre han släppte inte mig, slingrade sig fast som en orm. Vad gör man. Jag försökte prata med honom och jag följde med in. Men han var så förtvivlad stackarn, tårarna bara spruta. Ja försökte allt vad jag hade att inte visa honom att jag med blev ledsen, finns inget värre än att gå från dagis när dom är så uppgivna. Men tillslut så gick det bra att jag gick. Fröken sa att han kunde ringa till mig om ett litet tag. Men det hade gått bra sen hela dagen.

Tog en promenad bort till Maria och Agnes på en fika.
Dom har blivit så stora dom små trollen.





Gick hem vid lunch, han bara komma in så kom syrran och hämta mig.Vi åkte ner till banken och gick en runda på stan.  Båda killarna är i stort behov av höstkläder, hittade lite till Liam.
Klockan drog iväg så syrran fick åka ocg hämta Wille på dagis så när dom kom tillb. så tog vi en fika.

Kom hem vid fyra tiden. Ringde och kolla fall det fanns någon klipp tid och tur hade väl jag fanns en tid 16.30 så det var bara att åka igen tog med oss Wille så natta och han tog en sväng till folkparken medans jag satt hos frissan.
Imorgon kanske det blir en sväng till ikea..

Har fått frågon om var dessa söta krukor är i från.
Dom är från Mique



Ha nu en trevlig kväll...

Dagis start

Idag börjar Wille på dagis igen, blir många veckor för dom att gå hemma en hel sommar. Ska bli skönt att kunna ägna lite mera tid åt Liam om dagarna, skulle behöva åka ner till banken idag. Men jag ska ut på en långpromenad när jag varit och lämnat på dagis. Än så länge är det klar blå himel ute.





Mina fina killar...

Måndag

Idag har vi haft en skön hemma dag, inte gjort många knop, förutom det man alltid gör. Fixar mat stadar tvättar, tar hand om gnälliga barn. Wille har varit ute och lekt hela dan, skönt att det finns fler som är mamma lediga som har barnen hemma mån, fre. Imorgon börjar Wille på dagis igen, blir rätt så långt för dom att vara hemma en hel sommar, skönt att få in lite vanliga rutiner igen.
Jag och Linda var borta med en liten present till våra fina grannar Cicci o Peter som har gift sig nu i sommar.
Istället för vin flaskor köpte vi en låda med cola, för det dricker dom en hel del. Och en jätte fin skål fylld med godis.



Gjorde min favvo soppa till middag idag, är ju så gott med soppa, passar bra nu när det är lite svallare ute.
potatis och morotssoppa med knaperstekt bacon.







Det här behövs till 2 port:
300g morötter
1 potatis (jag brukar ha lite mer)
1/2 gul lök
1msk smör
3 dl vatten
2 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
salt, peppar
2 msk creme fraiche
2 msk hackad persilja

varm macka:
2 msk hackade örter,
persilja, timjan
1 dl riven ost
2 skivor fullkornsbröd
Ugn: 250g

Gör så här:
1. Skala och tärna morötter och potatis. Skala och hacka löken. Fräs i en gryta med smör.
2. Späd med vatten, mjölk och buljong, koka i 15 min tills grönsakerna är mjuka.
3. Strö örter och ost på brödskivorna och gratinera i ugnen 5 min.
4. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Servera med en klick creme fraiche och persilja.
Och jag har lite knaperstekt bacon över.

Måste ni testa snabb och enkel soppa.


Loppis

I morse kl 05.00 ringde klockan, och jag lovar jag sov så skönt, jag ville verkligen inte gå upp. Men jag hade inte så mycket val, bilen var lastad och jag skulle träffa Linda och Wilma på loppisen kl 06.00. Det var så mycket folk när vi kom så det var knappt att vi fick en plats att stå på.
Men fy vad kallt det var trodde jag skulle få frostskador ett tag, kanske inte var riktigt så illa men det var inte skönt.
Men solen tittade fram så småningom.
2600kr rikare och mindre bråte i förådet, det skadar ju inte.




Den röda skatten

Igår samlade vi ihop oss och åt kräftor, eller alla gjorde väl det utom jag och Sebbe, tycker att dom är lite otäcka faktiskt. Jag har aldrig försökt mig på att äta. Jag åt en men då fick danne skala en. Jag tycker ju att det är gott men jag håller dom gärna inte själv. För övrigt så hade vi en trevlig kväll, blev dock inte så sent eftersom jag skulle upp tidigt morgonen efter. Och Liam sov hos farmor, så vi kunde ägna all tid till Wille.











Tack för en trevlig kväll....


Igår kändes det som höst.

Idag verkar det som vädret kommer att bli något bättre men även idag kunde det bli en regn skur.
Kändes som det var höst ute igår. Gjorde en gryta och tände en massa ljus.



Tände min ny investerade lyckta.


Dessa blommer köpte jag till Liams rum i veckan..


visst är dom söta,
Och dessa söta gubbar hade han innan som pryder fönster brädan.





 

Shit vad det regnar

Regnet bara öser ner.





Håller på att rensa för fullt här hemma, ska stå på loppis med Linda på Lördag.
Ser ut som en bomb slagit ner på övervåningen.







hoppas att det är lite bättre väder till helgen.
Nu kom syrran och hämta upp Wille precis dom ska till bus fabriken. Kanske man kan få en lugn stund
här hemma.

Lill knodden som bara växer o växer...










Paus

Tog en paus från skrivbordet och satte mig i soffan en sväng med datorn. Håller på med dop inbjudnings korten, tänkte att jag skulle få dom klara innan helgen var slut helst att dom ligger på lådan imorgon. Får väl se hur det går.

Så här fin blev min stora kille när jag klippte honom i förmiddags.







Ha en trevlig kväll...

Lördag

Jag undrar själv vad jag gör uppe kl 06.30 en lördagsmorgon, men så är det och va två barns mamma. Ni som har barn som sover om mornarna ska va glada. Det ser ut att bli en kanon dag idag oxå. Danne har åkt i väg ocg jobbat och ska jobba hela helgen. Jag och Wille sitter och ser på banrnkanalen. Han ska på kalas kl.11 får se vad jag och Liam ska hitta på då..
Igår så blev det ett besök på badhuset igen morfar och syster var oxå med..






Mina fina killar





Liams moster och gudmor




På kvällen så åkte vi hem till våra älskade vänner Linda o Danne.


Bad och sol

I morse hade vi det riktigt mysigt jag och Wille, han är helt slut stackarn, han får inte sova så länge på morgonen längre inte för att han gjorde det förut men han var så trött i morse, vi gick upp vid 7 åt frukost och styrde och lekte lite sen somna Liam igen. så Wille och jag  satt i soffan och myste till 11.30 sen gjorde vi iordning lite lunch och packade badkläder. Vi tog en sväng till badhuset när vi hade ätit. Var rätt mycket folk men skönt ändå för där kan lill man oxå bada. Blev inga bilder, glömde kameran hemma.
Väl hemma igen var det bara att fixa lite mat igen blev en god pastasallad med kyckling, är gott i värmen.

Har bara legat och gosat med Liam på en filt på gräset medans Wille springer omkring och leker, honom ser man inte mycket av nu för tiden, skönt att det finns mycket barn i området.
Idag har även Danne gett Liam gröt, han har börjat att få lite smak portioner han tycker att det är gott, men fattar inte riktigt att han ska svälja.

















Avslutade med en god cappucino i mina favorit koppar.....

Nu kom Danne Larsa och hälsa på..

Målning

I förmiddags när jag var ute och promenera så hittade jag lite hallon, är ju så gott.



Viken dag det har varit, har inte varit många moln på himlen.
Har bara haft det skönt med mina älsklings ungar, Liam har ägnat sin vakna tid i sin lilla pool.







På eftermiddagen kom Melker hit och lekte med Wille medans Linda o Wilma skulle till frissan.

Nu på kvällen har jag varit och hjälpt Larsa (danne) att måla om ett plank. Jag åkte dit på ett vilkor att JAG skulle få måla och Danne fick passa barnen, jag tycker det är jätte roligt, och kul hade vi oxå.









En del har det skönt!!





Medans grabbarna hittar på en massa bus

Doftar ljuvligt

Har precis tagit ut ny bakat bröd från ugenen. Doftar gott här hemma finns det något godare än hem bakat bröd.
Har tagit receptet från Marre. Hoppas att det blev lika gott som när hon bakade.
Men det blev inget billigt bröd, var och handlade ingredienserna igår.



plus en massa annat som inte kom med på bilden torkad frukt yoghurt, nötter, äpple.
men ni måste testa detta bröd så himla gott.





Här kommer recept för den som vill ha..


Äppelyoghurtbröd med dinkel:

Ingredienser:

2 dl fiberikade havregryn, 5dl dinkelmjöl (gärna fullkorn), 1dl hela linfrön, 1dl sesamfrön eller vetekli, 1dl russin eller annan torkad frukt i bitar t ex fikon, 1dl grovt hackade hasselnötter eller andra nötter, 2tsk bikarbonat, lite salt (gärna flingsalt), 4-5 dl naturell yoghurt, 1 rivet äpple eller päron (eller båda), 3msk flytande honung.

Gör så här:
Sätt ugnen på 175grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Blanda alla torra ingredienser i en bunke ( även den torkade frukten ). Tillsätt yoghurt, rivet äpple (el päron) och honung. Blanda noga. Häll upp i långpannan, sikta lite mjöl över, och grädda i ugnen i ca 80 minuter. Låt svalna, skär i fyrkanter och frys in de bitar du inte behöver för stunden. 






Vimmerby

Igår kom vi kom vi iväg till Astrid Lindgrensvärld, efter 3 försök, och det blev ju bra för vi hade kalas väder hela dagen.



Väl på plats..









Det var ett tag sen jag var i Astrid Lindgrensvärld och det var riktigt mysigt gå på teater gå runt i alla små byar,
leka, skratta bara få va med familjen.

Det blev en hel dag, så i bilen hem var man helt slut Både Wille o Liam somna med en gång.
Åkte hem till Danne o Linda och åt grillat när vi kom hem. En trevlig dag och kväll.

RSS 2.0