Fredag

Lite dålig uppdatering, ja vet. Men jag har helt enkelt varken tid, ork eller lust just nu..Är lite rörigt lite mycket på en och samma gång. Men jag kommer tillb. kanske imorgon övermorgon eller nästa vecka..
Kram på er...................


Vardagslyx

Jag och syrran har varit iväg och fixat våra naglar och även relaxat i en massagestol och fått spa pedikyr kan det bli bättre avslut på denna tisdag.




Kram


Skogstur

Har varit ute på en långpromenad i skogen, så skönt och vilket härligt väder.









Har gjort oss en varsin smoothe som vi nu ska avnjuta innan vi beger oss för att fixa våra naglar..
KRAM


Måndag

Har städat och städat och plockat undan nästan hela dagen, det värsta är nog om man öppnar ett skåp eller garderob så flyger sakerna ut för jag har slängt in en massa bara för att få undan på saker och ting.
Var borta i Hageby och kolla runt lite förut med barnen och farmor, kommer bli riktigt fint där när allt är färdigt blev en lunch på Mc`donalds. William ska sova hos farmor inatt skönt för honom att komma bort lite.
Middagen idag blev potatisgratäng men lövbiff.



Nu ska jag upp och bada med mitt andra lilla troll..
Kram


Söndag

Och det känns som den här dagen aldrig ska ta slut. För det första så hade jag helt glömt bort att det var inatt som man drog tillb. klockan. Det kom jag på kl. 10 imorse då jag trodde att kl. var 11. Åkte ner en runda till stan i förmiddags och resten av grabbarna kom oxå ner så träffa vi på farmor o Lasse så vi tog en lunch tillsammans på Fräcka Fröken.







Tack för lunchen...
 


Kaos

Vilken röra det blir när man håller på man flyttar möbler och det blir skit över allt, nu är Danne och Wille iväg och köper lister och jag satte mig i soffan och vila lite..



Så här såg det även ut förut idag, jag la mig i soffan och somna, mådde inte alls bra , men det känns mycket bättre nu.



Igår kväll så var jag rätt rastlös så jag och syrran åkte ner till filmstaden för att kolla om det gick någon bra film, men det fanns inte så mycket det sluta med att vi åkte och la oss i ett solarium och avslutade med en fika på Fräcka fröken..



Kram


Lördag..

Och jag känner mig inte alls på topp, men det är bara att se glad ut och göra det som måste göras. Danne är på väg till farmor och lämnar Liam, så det blir skönt. Det underlättar att bara ha en grabb hemma och wille tycker ju dessutom att det är kul att hålla på och styra. Först blir det att ta tag i hallen och måla färdigt sista biten bakom garderoben. Och sedan ge sig på trappen som fortfarande inte är färdig målad efter 1 1/2 år.
Så nu vet ni hur våran dag kommer se ut..
Kram Kram


Fredag

Skönt, men mindre roligt att man vet att man har så himla mycket att styra med hela helgen.


Min Lilla Stjärna





Dagens


Virkad halsduk - HM
Skjorta - Vero Moda
Jeans - Gina T


Lättare att städa

Som sagt det går alltid lättare att städa med musik till, det är vad jag har gjort på eftermiddagen..Och Queen är ju för bra. Och jag älskar denna låt.



Men nu så kommer snart pappa och hämtar oss William ville ju oxå självklart följa med.





Ha en trevlig kväll.
Kram



Torsdag

Gick bort till Marre när jag lämnat Wille på dagis, fick både lunch och fika serverat det är inte dåligt. Skönt att ha lite trevligt sällskap när vädret är som det är. Man blir ju lätt lite deppig av att gå hemma oxå. Är snart dags att gå och hämta min stora kille sen ska jag åka och ta en fika med pappsen någon stans..Kan inte låta bli att drömma mig bort till varmare platser.


Onsdag

Idag är det riktigt mys väder eller en hemma fixar dag..Har en hel del som behöver fixas med här hemma, men jag vet inte riktigt i vilket hörn man ska börja. Snart kommer i alla fall Emelie hit och gör mig sällskap på en lunch.



Tog en bild från i sommras, längtar redan till våren/sommaren.


Snart jul

Kanske ska sattsa på något sådant till jul.



Ikea road trip

Blev en sväng till ikea idag igen 3:e gången jag är där nu på kort tid och har inte köpt något, det är rätt så bra.
Jag följde med Marre som skulle köpa lite grejer. Och Danne o Melker var oxå med. Blev en lunch på ikea som alltid när man är där, vi var ju inte ensamma i resturangen, men det brukar man ju inte vara.. Vi hade det trevligt i alla fall. Nu är snart denna helg slut, vi ska snart åka och hämta Wille hos Morfar sen ska vi åka hem till Farmor på middag..






Kalas firande

Har varit ute i Krokek hos Dannes bror och firat barnens kusin Alice.




Bjöds på god mat...


Kusinerna


Nu ska jag och göra latte till Erik och Rikard och Danne.
Kram på er....


Fredag kväll

Är så skönt att bara sätta sig i soffan när barnen har somnat. Och bara vara inte göra något. Sitter och kollar på idol, men jag vet inte vad jag tycker, har ni någon favorit. Har ätit en god middag idag blev potatisgratäng och kycklingfile.




Vad har ni för er en Fredagskväll som denna!
Kram


Har haft en trevlig eftermiddag

Marie har varit här. Och det märktes att vi inte setts på ett tag, hade en hel del att prata om blev mycket skratt vill jag lova.  Hade fixat en sallad till lunch brukar alltid gå ner.



Fick en fin ljung att ställa ut på framsidan..
Tack för idag,,hoppas att det inte dröjer så länge till nästa gång. Var ju inte som förr när man såg varandra nästan varje dag, när man bodde brevid varandra.



Kram


Onsdag

Nu är snart denna dag slut, veckorna går så sjuk fort. Idag har jag och Liam varit nera på stan och fikat på fräcka fröken med Sandra, Molly och Elin, Alice. Tiden går så fort bara när man sitter så där, men det var en lugn och skön förmiddag bara sitta och prata och ha trevligt och inte göra något min lilla gosse låg och sov nästan hela tiden så det var ännu lugnare..annars kan ju han leva rövare menar jag..


Sandra lika fin som vanligt.


Och Alice fick ju smaka något nytt av mig Liams majskrokar som var populära.
Nu ska jag mysa med William här som är så uttråkad för att han inte har någon att leka med.


Dagens


Linne - GinaT
Topp - BikBok
Tights - Cubus

Blev köttfärsås med spagetti till lunch var så gott. Nu ska jag passa på att städa lite, för det gör man ju aldrig annars menar jag.
Kram


Tisdag

Imorse när jag mata Liam upptäkte jag att han har fått 2 tänder. Det förklarar ju hans gnälliga period just nu, och att han haft diarre en längre tid. På bvc kollade hon i munnen förra veckan och det syndes inget att det skulle vara en tand på väg, och nu är det 2 som ploppat upp. Så man förstår ju att det är irriterande i munnen.
Kram


Frisör besök

Det var skönt att bli lite ompysslad, det är så skönt när någon håller på i håret. Blev ingen drastisk förändring direkt, lite mörka och ljusa slingor och sen lite uppklippt.





Dags att börja förbereda lite mat snart har inte hunnit äta idag så min mage skriker vill jag lova.
Jag fråga Wille om han ville ha fiskgratäng eller fläskpannkaka. Det blev det sistnämnda. Var väl skönt det i och för sig för det går ju snabbt och enkelt att göra.
Kram


Måndag

Håller på att sälja av med massa av mina stämplar på tradera, så nu har jag ägnat förmiddagen åt att skicka vinnar mail, nu är det gjort skönt, bara vänta tills imorgon då yttligare 10 auktioner går ut. 
Nu ska jag göra mig iordning lite för att göra ett besök i frisörsalongen. Jag kan ju inte ha någon framförhållning, vill helst ha en tid samma dag som jag ringer och tur hade väl jag som fick en tid kl.12. Tur att jag har syrran i närheten som ställer upp och passar barnen.
 
Ha en bra dag.
Kram


Testat något nytt

Idag blev det våfflor till kvällen, men det blev lite matigare. Gjorde en röra med keso, tonfisk, ägg, rödlök och dill. Och det blev faktiskt väldans gott och väldigt mäktigt. Men det är kul att testa lite nya saker.


Nu ska jag ge min lilla prins välling sen blir det sängen för hans del.
Kram


Gör ingenting

Gör ingenting just nu så skönt, Liam sover och William är hos en dagis kompis. Har varit uppe på sjukhustet och suttit och pratat med min vän som är så tapper o stark, fast livet är jobbit för henne just nu. Tänker på dig jämt.



Min plats i soffan just nu..
Kram


Scrapmara

Ja igår var jag och träffa alla goa brudar. Jag var inte så himla flitig, satt mest och prata och skratta men det är rätt likt mig, trevligt hade vi i alla fall. När jag kom hem igår och skulle packa upp mina saker som jag lika gärna kunde lämnat hemma =0) så hittar jag våran kamera i min dramaten väska den har varit försvunnen i 1 1/2 år.


Söta Fia o Anna


Det bästa man har


Har ätit en god middag sesampaneras lax, så nu är man mätt och belåten.
Finns det något härligare än att se kärleken mellan syskon, och sin egen kärlek till sina barn.
Dom var så söta i sina nya mys kläder. Wille älskar långkalsonger i alla dess slag och jag förstår honom för det är ju skönt. Och polarn o pyret har ju mycket sådant.





Nu blir det idol.
Ha en fortsatt trevlig fradag.
KRAM


Äntligen Fredag

Har haft en mysig dag med mina barn, åkte ner till stan på förmiddagen för att handla lite som behövdes till dagis. Och lite fina kläder som dom fick likadana. Visar vid tillfälle då dom har på sig. Avslutade med en lunch på Pause med Danne. Deras sallad är ju så god. Danne kom hem med denna fina åkpåse som jag så gärna ville ha till Liam. Farmor var med och bidrog, tack snälla.



Nej nu ska jag fortsätta ute i köket med middagen..


kram


Söta killar

Idag kom Melker och hälsa på oss. Som William har längtat efter honom, det märktes att det var ett tag sedan dom träffade varandra, kul hade dom i alla fall. Jag frågade om Melker ville äta hos oss. Och han svara.
- Fast jag äter bara pannkakor. Men han åt korvstroganoff och ris med glad aptit. Han är för söt.


Va mysigt det är när man hör regnet smattra utanför.
Kram


Torsdag

Det blev bak idag igen saffran o choklad skorpor.


Saffransskorpor
100g smör, 1g saffran 2 ägg, 1 1/2dl socker, 5dl vetemjöl, 1 1/2tsk bakpulver, 1 1/2dl sötmandel.

1.) Sätt ugnen på 175grader
2.) Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3.) Blande de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4.) forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5.) Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6.) Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
7.) Skär dem i 1cm tjocka skivor och lägg tillbaks på plåten.
8.) Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 min.
Recept på choklad skorpor hittar ni på recept.
Ni måste testa är så gott.
Så är ni fika sugna så är det bara att komma..



Vilket väder det har varit idag så skönt jag och Liam har varit ute och gått en långpromenad i skogen var så skönt. Hoppas detta väder håller i sig till helgen..
Ha en bra dag.


Bakat småkakor

Har ägnat eftermiddagen åt att baka småkakor och gjort äppelmos och päronmos till Liam.


Drömmar



Syltkakor o Kolasnitt


Äpple o Päronmos
Imorgon blir det choklad och saffran skorpor. (om jag orkar)


God morgon...

Har precis varit och lämnat Wille på dagis, och Liam somna som en stock när han la sig i sängen. Men är man uppe 5 på mornarna så blir man ju trött. Så nu sitter jag och tar det lungt i soffan.


kl 06 satt dom och titta på Tv.

Som vissa redan vet så har jag haft ont i nacken, kan knappt röra mig, fick massage i mån och det blev 10 gånger värre när jag vakna upp på morgonon. Så igår kom Danne och barnen hem med en namnsdags pressent. En vete kudde och det var så skönt att lägga den runt nacken.


Så nu får vi väl hoppas att det släpper snart.
Vid lunch ska jag och Marre hem och hälsa på Ida och Hedda ska bli trevligt.
Ha en bra dag..


Måndag

Idag står det bvc besök på schemat Liam ska få sin andra vaccinspruta, hoppas det går bra. Ska bli kul att se hur mycket han har vuxit sen sist var ju ett tag sen vi var där. Får ont i magen när jag sitter och kollar på kort hur liten han var i början, eller inte när han kom men han gick ju ner så mycket i vikt och tog ett tag innan han gick upp igen. Han var så slö så han sa ingenting, och en annan våga inte somna om kvällen för jag visste inte om han skulle vakna. Men nu så är han så rund och gå min lilla prins..


4 dagar gammal


1 månad (han var så liten)


Kolla in frisyren han var så mörk och allt bara stod rätt upp.
Men nu är han ljus och har tappat det mesta.


Min älskling..


Söndag söndag

Som sagt idag har vi varit och firat min fina syster på 15- års dagen.







Sitter i soffan och kollar på ensam mamma söker..
kram


Iväg och fira syrran

Snart ska vi åka och fira min syster som har fyllt år.





Linne- GinaT
Tröja - HM
Kjol - Gina T
Flätatband - Monki


Chokladskorpor

Här Marre har du receptet och till er andra oxå.
1 ägg, 1 1/2 dl strösocker, 3 1/2 dl vetemjöl, 1/2 dl kakao, 1 tsk bakpulver, 1/2 tsk flingsalt, 50g pinjenötter (el. andra), 100g mörk choklad, 1/2 dl olja, 2 msk kallt vatten.

1.) sätt ugnen på 150g. 2.) Vispa ägg och socker vitt och pösigt. 3.) Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver o flingsalt och vänd ner i äggsmeten. 4.) Hacka nötter choklad mycket grovt och rör ihop det i degen. 5.) Tillsätt olja o vatten och arbeta ihop till en kladdig deg.
6.) Forma degen till avlånga rullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 7.) Grädda längderna i cirk 25 minuter, ta ut dem och sänk temperaturen till 125grader.
8.) Skiva rullarna i cirka 1cm tjoka skivor, lägg dem på plåten och torka i mitten av ugnen i ca. 20 min. (själv brukar jag ha dom inne mycket längra för att få dom extra knappriga).



Lycka till!!


Mot ikea

Blir en tur till ikea igen. Marre skulle åkt med familjen men Joel ville helst vara hemma. Så då åker vi brudar istället. Det behövs det med, att få lite egen tid.

Dagens




Topp o väst - GinaT
Leggins - MQ
Sjal - Åhlens
Stövlar - Vagabond
Skulle försöka visa vilken fin detalj det är på legginsen men det blev visst inte så bra.


Fredags mys..

Delar med mig av kvällens middagstips idag med..Kyckling med bearnaisesås.



Jag har ju inga direkt recept när jag lagar mat tar i lite vad jag känner för.
Men bryn lök, och skiva upp kycklingfile i tärningar och stek, häll över lite mjöl.
1 färdig burk kall bearnaisesås och lite mjölk (grädde om man vill) 1 papika i strimlor. Färdigt. Så enkelt och så GOTT!!! Måste testas..



Dessa päron kom Danne hem med förut, han och Liam var ute och plocka. Dom är så gudomligt goda.



Min fina kille som är 6 mån idag...
Nu blir det Idol. Ha en bra fredags kväll.


Så skönt

Vilket väder, lite kallt men ändå så friskt har varit ute och gått en långpromenad med Liam. Det behövdes för jag känner mig seg i hela kroppen, har gjort det ett tag nu. Men det är väl höst depression kanske. Vi fick ju rosenrot på domino kvällen och dom har jag ju redan testat någon annan som äter dom och vet om det funkar, blir man något piggare??

Kram


Stora killen

Tiden går så fort, vet inte hur många gånger jag säger det. Imorgon blir Liam 6 mån.


Idag blev det en enkel men väldans god kebabgryta till middag.


Nu blir det att slå sig ned i soffan och titta på idol.
Ha en bra kväll...


...

Har haft trevligt besök här över lunchen. Emelie kom förbi och snacka lite skit. Vi får ta en hel dag snart. Nu ska jag bort till Willes dagis på fika. Sen blir det bara att slappa, eller kanske inte,men jag kan ju alltid hoppas. Är inte det lätaste med 2 barn.
Kram


Tjej kväll

Var faktiskt väldigt trevligt igår, var jag Marre o Sara som var nere på tjejkväll, vi fick en varsin goodiebag (dom 50 första gästerna fick). Var lite blandad kompott i. TE, Parfym, ansiktskräm, en lykta från Indiska, Rosenrot, ansiktsmask. Det bjöds på bubbel och lite plock buffe.




Mössprovning på Indiska


Köpte ett fint blomsterarangemang med mig hem, dom hade 50% på allt i butiken på Interflora.
Och så köpte jag med mig en pressent till Danne som alltid är så täppt i näsan, och jag var ju själv tvungen att testa. Jag tyckte att det var rätt så obehagligt, på mig rann det så fort igenom medans det droppade på Danne, men han är ju alltid täppt som sagt sådet kanske hjälper och skölja igenom vem vet..Någon annan som testat detta??



Kram


RSS 2.0